Nyheter


Dennis håller ställningarna i Rally Sweden

NBB-PolarBlue sponsrar Rådström Motorsport även detta år och en sån spännande säsong vi har framför oss! Dennis Rådström har höga ambitioner för JWRC och årets tävling inleds i år med Rally Sweden i Torsby. Det ser lovande ut och Dennis team har fått en flygande start i första etappen där de nu är i ledning!

Följ honom gärna på facebook för löpande uppdateringar.

Läs mer

Med motorsport i blodet

 

Dennis Rådström – med motorsport i blodet

En av Sveriges mest up-and-coming rallyförare Dennis Rådström tar under 2018 steget vidare ut i världen när han för första gången tävlar i JVM. Med fötterna stabilt rotade i de värmländska skogarna är Dennis Rådström redo att trycka på pedalen och gasa iväg mot nya äventyr under 2018. Det är en sympatisk ung man som möter oss i verkstaden i Torsby där arbetet sker med att underhålla och spetsa egenskaperna för hans rallybil.
- Hur växte rallyintresset fram?
- Jag kommer från en familj med motorsport i blodet där farfar och farsan [Arne Rådström] kört rally så jag började först tävla i cross när jag var 10. Jag har tävlat mycket på en bana här i Torsby där många talanger har tävlat innan och jag har nu fått en stor möjlighet med ett större team med satsande folk och en farsa som vill ge mig den chansen han aldrig riktigt fick att tävla på hög internationell nivå.

Säsongen 2017 gick över förväntan

- Vi hade som mål att ta oss igenom alla tävlingar och plocka bra med poäng, men redan efter tredje deltävlingen kom vi 2:a i Polen. Det var då som världen fick upp ögonen för oss. Vi var med på VM:s hemsidor och allt och där skrev de ”att nu är de på gång”. Sen tog vi även ett podium i Finland, fjärde deltävlingen och blev utsedda till ”årets Rookie”. Off season innebär inte på något vis semester utan det gäller att förbereda sig på andra sätt som att öva på att ta noter där Dennis tillsammans med sin kartläsare Johan Johansson tränar sitt sampel i uppfattning av kurvor och hinder på vägen. Rally är en mer fysisk sport än man kanske först tror och det gäller att hålla kroppen i trim för att klara den tuffa kommande säsongen. I Torsby finns Sveriges första skidtunnel som är ett perfekt komplett till gymträning under vinterhalvåret.
- Vad är målet för nästkommande säsong?
- Vi siktar på att vinna JVM 2018. Det är ett väldigt hårt jobb nu med att få partners som vill satsa med oss och få allt att funka runtomkring. Men kommer vi väl till start så har vi en bra fart och då är det vinst som gäller.

Underlagets betydelse - extraljus ett måste i skogen

På frågan om det har någon betydelse var sträckan går svarar Dennis att det är en fördel för oss i år att det bara är en asfaltstävling.
- Vi är snabbare på grus och snö. Vi är också vana vid vintermörkret. Vi har ju tävlat med Polar Blue uppe i Östersund under SM-rallyt och där gjorde vi väldigt bra ifrån oss. Den tävlingen har väldigt många mörkersträckor i skog så det är bevisat att lamporna fungerar väldigt bra och att extraljus nästintill är ett måste. Det är fem deltävlingar i JVM som i år går av stapeln i Sverige, på Korsika i Frankrike, i Portugal, i Finland och i Turkiet.
- Tävlingen börjar i Sverige i år, hur känns det?
- Ja, det börjar med Rally Sweden. Det är första gången på 10 år som vi har JVM. Det gäller ju att prata med sportpsykologen som vi har samarbete med för att få bort all press då. För det är ju här i Torsby, man har ju alltid drömt om det. Med alla kompisar och partners här kommer det bli ett stort pådrag!

Vi ser fram emot att se Dennis i JVM 2018 och önskar honom ett stort lycka till!

 

 

Läs mer

Svenska rallyt i full fart!

 

Den senaste etappen i årets upplaga gick av stapeln i Karlskrona förra helgen och Dennis Rådström fick till ett riktigt bra lopp:

 

 

 
Se vad Dennis Rådström har att säga om etapperna:
 

 

Läs mer

Polar Blue by NBB frontar en Audi A6

Här har vi  en enradig Polar Blue by NBB 90 W extraljusramp monterad på en Audi A6. Denna minsting i ljusrampserien är diskret och smälter fint in i de allra flesta fronter.

Läs mer

Extraljus på Ditec i NN – Mycket mer ljus än så här kan man inte få!

För extraljus så långt bortom ögat räcker kan man göra som Ditec i NN gjort och montera inte bara tre stycken Polar Blue by NBB 180 mm extraljus utan dessutom skruva dit en dubbelradig LED extraljusramp! Denna 240-wattare ger riktigt mycket kräm på vägarna och är ett måste för alla som vill ha det senaste inom LED-tekniken. Diskreta men effektiva stenskottsskydd är på plats på extraljusen. Säg den som inte hade velat ha en Volvo XC70 med denna extrautrustning!

Läs mer

Monterat och klart på Toveks personbilar i Skara

Tre 220 mm extraljus från Polar Blue by NBB sitter som en smäck i fronten på denna Volkswagen Amarok.
Ägaren till denna bil kommer helt klart att se bra ut - i dubbel bemärkelse!

Läs mer

Polar Blue by NBB nu ute på vägarna

Våren anas på sina håll i landet, men än är kvällarna och nätterna mörka så behovet av bra ljus är fortfarande stort.
Polar Blue extraljus börjar så smått rulla ut på vägarna och det ser riktigt bra ut!
Här har tre stycken Polar Blue by NBB 225 mm monterats i fronten på en Volvo XC70.

Har du också monterat Polar Blue extraljus på din bil? Maila gärna oss bilderna så vi också får se!

Läs mer

Dennis Rådström testar terrängen med extraljusramp från Polar Blue by NBB

”Bra tryck i ljusen som passar min smak väldigt bra. Hög och otroligt lång spridning på ljuset i skogen” /Dennis Rådström

Läs mer

Rally Sweden

I helgen gick Rally Sweden av stapeln som är en av fjorton deltävlingar i världsmästerskapen i rally (WRC). De är ett av Sveriges största årligen återkommande evenemang som drar en väldigt stor publik. Dennis Rådströms bil var med på plats och hade monterats med två extraljus och en extraljusramp från Polar Blue by NBB.

Läs mer